Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
081009-ssangyong-c200
081009-ssangyong-c200
081009-ssangyong-c200
081009-ssangyong-c200

SsangYong C200 med italienska gener

Fem nya plattformar och 20 nya modeller de kommande fem åren – det är SsangYongs strategi för att få märket att tilltala en bredare skara. Först ut är konceptbilen C200 som visar att det koreanska märket kan bli en aktör att räkna med.

Vi har tidigare skrivit lite kort om konceptbilen SsangYong C200 som just nu visas upp i koreanernas monter nere i Paris. Dock var uppgifterna då knapphändiga, så här kommer mer information samt roligare bilder.

Den kompakta suven, eller crossover kanske ligger närmare till hands, är första resultatet av kinesiska Shanghai Automotive Industry Corporations inträde i det koreanska bilföretaget (51 procent). Bilen är startskottet på SsangYongs kommande modelloffensiv som innebär att de inom de närmaste fem åren ska presentera 20 nya modeller baserade på fem olika nya plattformar. Det blir antagligen allt från mellanklassbilar, via MPV-modeller, till suvar. Exakt vad som kommer till Europa och vad som blir kvar på hemmamarknaden är okänt.

C200, som är designad av Giorgetto Giugiaro från erkända designfirman Italdesign-Giugiaro S.p.A, sägs klart och tydligt visa SsangYongs nya formspråk – och visst ser det betydligt mer tilltalande ut än hos de bilar man oftast förknippar med det koreanska märket. Giugiaro kommer även att till stor del vara inblandad i de kommande modellerna.

C200 är dessutom koreanernas första bil med monocoque-chassi och framhjulsdrift. När C200 väl blir verklighet ska den även komma med fyrhjulsdrift.

Konceptbilen som vi ser här ovan och nedan har en dieselspis under huven. Den är på två liter och levererar 175 hästkrafter. Kraften matas via en sexväxlad manuell växellåda.

Utsläppen sägs vara låga för biltypen och enligt SsangYong ska bilen klara av Euro 5-kraven vilket betyder betydligt lägre partikelutsläpp än dagens Euro 4-dieselmotorer.

Läs mer