Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

SsangYong Rexton – första skissen

Koreanska SsangYong lanserar nu en första titt på hur deras nya suv Rexton kommer att se ut när den gör världspremiär på bilsalongen i Busan.

Bilsalongen i Sydkoreas andra stad efter Seoul, Busan, kommer slå upp dörrarna om tio dagar. En bil som fört en ganska diskret tillvaro i Sverige är suven SsangYongRexton, som kom redan 2001 och nu kommit till vägs ände. Till nästa generation verkar man ha jobbat en hel del med det tidigare lite märkliga utseendet och ersättaren till Rexton har fått mer europeiska drag.

 Modellen är den första nya bilen sedan SsangYong gick i konkurs 2010. Indiska Mahindra & Mahindra köpte då upp hela märket och sammanställde projekt D200.

 På de första skisserna ser man att grillen blivit bredare och SsangYong har även trendriktiga LED-lampor samt blinkers i backspeglarna. Stötfångaren har fått mer böljande linjer än förut vilket även hjälper för att få bilen att se sportigare ut, särskilt i kombination med de stora fälgarna.

 Under huven lär en 2,7 liter stor rak femcylindrig turbodiesel med common rail-teknik och 182 hästkrafter med ett vridmoment på 402 newtonmeter. Motorn har sina rötter från Mercedes och fler motoralternativ lär presenteras under bilsalongen i Busan som pågår mellan den 24 maj och 3 juni.