Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
110209-ssangyong-actyon110209-ssangyong-actyon110209-ssangyong-actyon
110209-ssangyong-actyon

SsangYong visar ny Actyon Sports i Genève

Med nya ägare i ryggen gör sig SsangYong redo att nylansera sig själva i Europa. En viktig modell blir nya pickupen Actyon Sports som kommer att visas i konceptform i mars.

Den sydkoreanska biltillverkaren SsangYong har haft det lite kämpigt den senaste tiden. Lågkonjunkturen drabbade företaget hårt och ledde till att SsangYong tvingades hålla en ofrivilligt låg profil i Europa samtidigt som ett konkurshot hängde tungt över axlarna. Nu tar man nya tag, inte minst på Genèvesalongen i mars då den helt nya konceptbilen SUT 1 ska premiärvisas.

SsangYong SUT 1 kommer sannolikt att vara en lätt konceptförklädd produktionsbil som inom kort kommer att säljas med namnet Actyon Sports. Precis som sina föregångare Actyon Sports och Musso Sport (se bildspel nedan) ska den nya bilen vara något av en crossover mellan suv- och pickup-klassen. Konceptbilen som ska visas i Genève är dryga centimetern längre och ungefär lika bred som nuvarande Actyon Sports. Den drivs av en turbodiesel på 2,0 liter som ger 155 hästkrafter och 360 newtonmeter. När nya Actyon Sports börjar säljas tidigt nästa år ska det gå att välja mellan sexstegad manuell låda eller en automatvariant samt två- eller fyrhjulsdrift.

SsangYong är i slag med att nylansera sig själva i Europa. Ett nytt huvudkontor är redan etablerat i tyska Kerpen och man planerar att skapa ett nätverk med 150 återförsäljare i Tyskland som ska sälja modellerna Rexton, Rodius och framförallt helt nya småsuven Korande och kommande Actyon Sports.

Läs mer

Provkörning

SsangYong Actyon Sports