SsangYong visar upp nya Actyon Sports

Det är mer än två månader kvar till världspremiären i Genève, det hindrar dock inte koreanska SsangYong från att visa oss en första bild på nya generationen Actyon Sports.

Att SsangYong är på offensiven är ingen hemlighet. Nya och uppdaterade modeller från det koreanska märket poppar upp som svampar ur jorden vilket också syns i deras försäljningssiffror. I fjol sålde SsangYong 143 685 bilar världen över, nytt rekord för märket. Merparten av bilarna, 106 777, såldes i hemlandet Sydkorea. Endast 37 008 stycken gick till export varav 467 stycken hamnade i Sverige.

Föregångaren SsangYong Musso Sports från 2002.

Nu är det SsangYongs pickup-modell som är på tur att förnyas, något som får koreanerna att tro att 2018 blir ännu bättre än 2017.

På bilden ovan bjuds vi på första glimten av nya Actyon Sports, en modell som i nuvarande utförande har funnits på marknaden sedan 2012. Men modellen säljs under olika namn beroende på var den säljs. I exempelvis Sverige och Tyskland heter den alltså Actyon Sports, medan den i hemlandet Sydkorea heter Korando Sports och på andra marknader används fortfarande det gamla modellnamnet Musso. Rexton Sports är ett annat namn för modellen som används på vissa marknader och i Australien finns den i ett utförande som heter Tradie. Rörigt är bara förnamnet...

SsangYong Actyon Sports från 2006.

Nya Actyon Sports bygger på samma tekniska plattform som senaste generationen av SsangYongs stora suv Rexton som vi nyligen var iväg och provkörde. Det lär göra lika gott för Actyon Sports som för Rexton som har blivit en betydligt bättre och modernare bil, dock med en något för klen motor, framför allt på höga varv. Actyon Sports kommer med största sannolikhet att få samma maskin under huven som finns i Rexton, det vill säga den 2,2 liter stora dieselmaskinen på 181 hästkrafter och 420 newtonmeter. Motorn är sammankopplad med en Mercedes-byggd sjustegad automatlåda.

Vissa marknader, dock inte Sverige, kommer förmodligen att få ta del av en tvåliters bensinmotor med turboknuff.

SsangYong Actyon Sports från 2012.

Till Europa kommer den antagligen bara i utförande med dubbelhytt. Men riktigt säkra kan vi inte vara, så vi inväntar mer information från koreanerna i samband med avtäckningen i Genève i mars.