Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

SsangYongs nya storsuv LIV-2!

SsangYong har under bilsalongen i Paris presenterat sitt nya koncept LIV-2 som med största säkerhet kommer att bli ersättaren till gamlingen Rexton som hängt med sedan 2001.

SsangYong var tidigare mest kända för sitt minst sagt udda formspråk som ärligt talat inte var särskilt snyggt. På senare tid har de dock ryckt upp sig rejält, och när vi körde SsangYong Tivoli tidigare i år märkte vi att modellen var ett steg i rätt riktning. Konceptet LIV-2 som nu presenterats i Paris verkar också vara det. Bilen är en stor, men snygg, skapelse.

Med största sannolikhet är konceptet uppföljaren till Rexton, och då tar designen ett steg framåt. Precis som med Tivoli kan man se några av konkurrenterna i linjespelet, men totalt sett känns designen ändå lyckad.

Till konceptet finns två motorer tillgängliga. En 2,2-liters dieselmotor med 179 hästkrafter och en 2,0-liters bensinmotor med 223 hästkrafter. Båda motorerna förväntas dyka upp i produktionsversionen som lanseras nästa år. Fyrhjulsdrift finns som tillval, och bilen kan komma med en sexväxlad manuell låda eller en sjuväxlad automat. 

SsangYongs chef Johng-sik Choi menar i en intervju med carandbike att man på SsangYong är övertygade om att LIV-2 kommer att bli en milstolpe i märkets historia. Efter att LIV-2 gått i produktion kommer man att lansera en ny modell varje år under några år för att bredda attraktionen för märket.