Foto: James Lipman/SSC North America

SSC ska göra om rekordförsöket med Tuatara

SSC North America meddelar att de kommer att göra om rekordförsöket med SSC Tuatara på grund av kritiken.

För några veckor sedan publicerade SSC North America en video när deras Tuatara-modell uppnådde en hastihet på hela 533 km/h och därmed krossade det tidigare världsrekordet. Sedan dess har det dykt upp kritiska röster gällande om detta verkligen stämmer.

Bland annat uppstod frågetecken om varför hastighetsmätaren var dold och jämförelser med Koenigseggs rekordkörning på samma väg gjordes. Den video som SSC North America publicerat misstänktes vara antingen fejk eller att de använt en version från en tidigare körning som inte satte rekord. Nu har Jerod Shelby, grundare och vd för SSC North America, släppt en video där han meddelar att de kommer att göra om rekordförsöket.

– När vi granskat videomaterialet igen har samma tvivel uppstått hos oss. Ju mer vi analyserade blev vi allt mer oroade över att data från GPS och video inte stämmer överens, säger Jerod Shelby i videon.

SSC hävdar att de inte fått ta del av allt videomaterial som finns hos företaget som filmat och klippt videon. För att räta ut frågetecken kring detta säger de att de under nästa rekordförsök ska använda sig av flera olika mätutrustningar och ha personal från respektive företag på plats för att övervaka. Jerod Shelby avslutar videon med att bjuda in Tim ”Shmee150” Burton, Misha Charoudin och Robert Mitchell till att delta under rekordförsöket, Youtubers som är några av de som har granskat SSC Tuatara-videon.
Exakt när detta nya rekordförsök ska genomföras är fortfarande oklart.

https://www.youtube.com/watch?v=BrclO1wG2Y8&ab_channel=SSCNorthAmerica