Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100906-ssc ultimate areo
100906-ssc ultimate areo
100906-ssc ultimate areo
100906-ssc ultimate areo

SSC Ultimate Aero II – snart världens snabbaste bil?

För nästan exakt två år sedan slog Shelby Supercars rekord i världens snabbaste serieproducerade bil med Ultimate Aero Twin Turbo. Det rekordet innehas numera, sedan en kort tid tillbaka, av Bugatti. Det tål inte amerikanerna – här är Ultimate Aero II.

Det var en gång i tiden då svenska supersportbilstillverkaren Koenigsegg var innehavare av den ärofyllda titeln ”världens snabbaste serieproducerade bil”. Men det var fyra år sedan. För två år sedan dök amerikanska Shelby Supercars (SSC) upp med Ultimate Aero Twin Turbo och slog till på 411,7 km/h, nästan 24 km/h snabbare än svensken.

Men i somras rök det världsrekordet all världens väg när franska, men tyskägda, Bugatti drog till med osannolika 431,072 km/h med nya Veyron 16,4 Super Sport.

Detta sved till i ögonen hos SSC som självklart vill kunna stoltsera med att ha världens snabbaste serieproducerade bil. Därför är de nu på gång med en ny generation Ultimate Aero som de möjligtvis kommer att benämna Ultimate Aero II.

Ovanstående bild, tillsammans med ytterligare en, är de första och enda bilderna på bilen som är ganska långt från produktion. Tyvärr finns det ingen information om bilen men vi kan tydligt se att det handlar om betydligt modernare former – former som Saabs nye designchef Jason Castriota är inblandad i tack vare ett tidigare kort inhopp hos SSC. Vad som döljer sig under formerna är okänt, men någon typ av V8-motor med förmodligen fler hästkrafter (1 183) än Ultimate Aero Twin Turbo bör vi kunna förvänta oss. Bilen är ju, dock obekräftat, ämnad att återerövra titeln världens snabbaste till den amerikanska sidan av Atlanten.

Nedan en video från när nya superbilen från SSC nyligen presenterades för en exklusiv utvald skara människor, däribland Jason Castriota som kom dit i nya Saab 9-5 (vilken ses i videon). Tyvärr får vi inte se själva bilen, men däremot folks reaktioner och andra läckra supersportbilar som man annars bara ser vid kasinot i Monte Carlo.

Den andra bilden på SSC Ultimate Aero II ses via den externa länken nedan.

https://youtu.be/ZXQI0_wR8ZI?height=347&width=575

Läs mer

Extern länk

Bild nr 2 på jalopnik.com