Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Visst kan det gå trögt i de svenska storstäderna, men någon svensk stad finns inte med på topplistan över städer i världen med mest trafikstockningar.Visst kan det gå trögt i de svenska storstäderna, men någon svensk stad finns inte med på topplistan över städer i världen med mest trafikstockningar.Visst kan det gå trögt i de svenska storstäderna, men någon svensk stad finns inte med på topplistan över städer i världen med mest trafikstockningar.
1 AV 2
Fem snabba aktuella punkter från bilvärlden
2 AV 2
Visst kan det gå trögt i de svenska storstäderna, men någon svensk stad finns inte med på topplistan över städer i världen med mest trafikstockningar.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL

Städerna med långsammast trafik

I London vill man inte köra bil. Där tar det över en halvtimme i snitt att ta sig 10 kilometer. I flera andra städer är det nästan lika illa. 

Kändes det trångt i trafiken i morse? Då var det nog ändå ingenting mot vad bilister i London, Bangalore eller Sapporo får stå ut med. Det visar en undersökning som den brittiska biluthyrningssajten Stress Free Car Rental låtit genomföra. 

På listan finns de tio städer i världen som är hårdast drabbade av trafikstockningar. Värst av alla är den brittiska huvudstaden. I London är snitthastigheten under rusningstrafik blott 14 kilometer per timme och att ta sig 10 kilometer tar 36,2 minuter. Enligt undersökningen alltså. Exakt hur de har kommit fram till det framgår inte av undersökningen och eftersom det skulle ta knappt 43 minuter att köra en mil i 14 kilometer i timmen. Nåväl. 

Näst värst är Bangalore i Indien. Där tar det 29,1 minuter att ta sig 10 kilometer, med en snitthastighet i rusningstrafik om 18 kilometer i timmen. Sedan kommer Dublin, den irländska huvudstaden, där det tar 28,3 minuter att köra 10 kilometer. Snitthastigheten i rusningstrafik är till och med sämre än i Bangalore, blott 17 kilometer i timmen. 

Vad den är i de svenska storstäderna framgår inte av undersökningen, men gissningsvis är siffrorna mildare här. Även om det kan kännas ovettigt trångt och långsamt ibland. 

https://datawrapper.dwcdn.net/JEk98/1/