Statoil blir nu Circle K i Sverige

Statoils omkring 2 300 bensinstationer byter namn, tidigare än tänkt. Det blir dags att glömma Statoil och i stället memorera Circle K.

Så här kommer Circle K-logotypen se ut i bland annat Europa och Asien framöver, däribland Sverige.

Under 2012 sålde Statoil sin majoritetsandel av aktierna i Statoil Fuel & Retail, företaget som sköter verksamheten på omkring 2 300 bensinstationer i åtta länder. Köpare var kanadensiska Alimentation Couche-Tard som har närmare 6 000 närbutiker och bensinstationer i Nordamerika, bland annat under varumärkena On the Run, Mac’s och Circle K, samt med viss anknytning till klassiska Esso.

Enligt avtalet mellan de båda bolagen gavs Statoil Fuel & Retail tillåtelse att fortsätta använda varumärket Statoil på bensinstationerna till och med 30 september 2019. Därefter var ett namnbyte att vänta.

Det är detta namnbyte som nu genomförs, tre och ett halvt år tidigare. Redan i maj 2016 kommer Statoil-stationerna i Sverige och i övriga berörda länder (övriga Skandinavien, Baltikum, Ryssland och Polen) att byta namn till Circle K. Ett varumärke som är känt över stora delar av världen.

LÄS MER: Statoil säljer sina mackar till kanadensiskt bolag

Circle K i Förenade Arabemiraten.