Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
070919-statoil-köper-jet070919-statoil-köper-jet070919-statoil-köper-jet
070919-statoil-köper-jet

Statoil köper Jets automatstationer

Statoil köper Jets automatstationer i Sverige, Danmark och Norge från ConocoPhillips. Statoils tanke är att stärka sin position när det gäller automatstationer och ännu bättre möta kundernas behov.

För att komplettera Statoils befintliga nätverk av servicestationer, eller bemannade bensinmackar på vanlig svenska, köper nu det norska oljebolaget alla ConocoPhillips Jets automatstationer. Det innebär att Statoil förvärvar 274 automatstationer, 163 i Sverige, 72 i Danmark samt 39 i Norge.

– Köpet ger oss en bättre förutsättning att utveckla bra koncept när det gäller drift av bensinstationer. Koncept som vi framgångsrikt har exporterat till Polen, Baltikum och Ryssland, säger Jacob Schram, direktör för Statoilkoncernens affärsområde Energy and retail.

– Jet har en kedja av automatstationer av hög kvalitet och med stark profil hos kunderna. 

Den är marknadens bästa komplement till Statoils befintliga fullservicestationer. 

Tillsammans kan vi ge ett attraktivt kunderbjudande både till de kunder som väljer att tanka på automat och till våra kunder på fullservicestationerna, säger Håkan Kirstein, VD Svenska Statoil AB.

Parterna har beslutat att inte offentliggöra köpesumman. Genomförandet av affären är beroende av godkännande från EU-kommissionen.