Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
091008-stephen odell vd
091008-stephen odell vd
091008-stephen odell vd
091008-stephen odell vd Foto: Roger Lundsten

Stephen Odell lämnar Volvo?

Enligt nya uppgifter i dag kommer Volvo Personvagnars vd Stephen Odell att lämna sin post vid årsskiftet. Om detta stämmer kan det betyda att Volvo verkligen är på väg att lämna Ford-koncernen.

Den 1 oktober 2008 kastade förre Volvo-vd:n Fredrik Arp in handduken och in på toppositionen kom i stället britten Stephen Odell.

Nu ryktas det om att också han är på väg att lämna sin post, i så fall vid årsskiftet. Uppgifterna kommer från Dagens Industri i dag.

Stephen Odell har varit hos Ford, bland annat Ford Europa, under en längre tid än det dryga år han varit hos Volvo, och Ford är antagligen måna om att behålla honom inom företaget även i framtiden. Dagens uppgifter skulle i så fall kunna vara ett tecken på att Ford verkligen har för avsikt att sälja Volvo Personvagnar.

– Jag är förvånad att han inte tidigare har fått erbjudande om nytt jobb. Ford kommer inte att släppa honom. Han är en Ford-man, säger Sören Carlsson, ordförande i tjänstemannafacket Unionen på Volvo Personvagnar till Dagens Industri som också skriver att Ford inom de närmaste veckorna kommer att inleda slutförhandlingarna i försäljningsförloppet.

De tre intressenterna tycks bestå av kinesiska Geely, svenska Konsortium Jakob och amerikanska konsortiet Crown.

Enligt uppgifter för ett par veckor sedan ska Geely ha lagt det ledande budet på Volvo. Finansiell rådgivare för Geely när det gäller Volvo-affären är ingen mindre än före detta Volvo-bossen Pehr G Gyllenhammar.

– Vi kommenterar ingenting kring detta, säger Maria Bohlin, pressansvarig på Volvo PV, till teknikensvarld.se och förtydligar samtidigt att det är moderbolaget Ford som får bekräfta eller dementera uppgifterna.

Från andra officiella håll hos Volvo avfärdas Dagens Industris uppgifter som rena spekulationer.

Läs mer