Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
110315-steven wade saab110315-steven wade saab110315-steven wade saab
110315-steven wade saab

Steven Wade anställs av Saab

Efter sex års idogt arbete med Saab-entusiastsajten SaabsUnited.com säljer nu Steven Wade sitt livsverk. Han har fått anställning hos Saab där han ska ingå i företagets interaktiva marknadsföring.

Det är förmodligen inte många av er som besöker teknikensvarld.se och har följt dramat om Saab som inte känner till entusiastsajten SaabsUnited.com. Många av er följer Steven Wades flitiga skrivande om allt mellan himmel och jord, så länge det rör sig om Saab och märkets bilar.

SaabsUnited.com spelade en stor och central roll i dramat som utspelade sig för drygt ett år sedan, nämligen alla turer kring försäljningen av Saab Automobile som ett tag såg ut att läggas ned. Saabs styrelseordförande i dag, Victor Muller, gav aldrig upp kampen om att få köpa det anrika svenska bilmärket och till sin hjälp hade han Saab-entusiaster från hela världen och då inte minst Steven Wade i form av SaabsUnited.com som var en naturlig samlingsplats för alla som älskar och ville rädda Saab.

Men nu kommer SaabsUnited.com att tappa Steven Wade då han säljer sajten för att kunna lägga fokus på sitt nya jobb. Han har nämligen handplockats av Saab för att ingå i Saabs globala team för interaktiv marknadsföring, alltså med inriktning på sociala medier – något som blivit enormt viktigt att synas i under de senaste åren och något som med tydlighet visade sig under alla turer kring Saab. Hade inte sociala medier tillämpats i kampen om Saab hade utgången mycket möjligt kunnat bli en annan.

För alla er som nu sitter och hoppas på att Steven Wade flyttar till Trollhättan måste vi göra er besvikna. Steven Wade kommer att vara stationerad i Melbourne, Australien, där han har sin familj och vänner.

Victor Muller tackar Steven Wade för den nyckelroll han och SaabsUnited.com har haft under de gångna sex åren. Och han välkomnar honom till Saab Automobile med öppna armar.

Läs hela Victor Mullers tack- och välkomsttext till Steven Wade samt Saabs pressrelease angående deras nytillskott och Steven Wades tack till alla inblandade parter via länkarna nedan.

På bilden ovan ses Steven Wade, till vänster, med Victor Muller. Bilden är från bilsalongen i Los Angeles i höstas.

SaabsUnited.com fortsätter precis som förr

Ny ägare av SaabsUnited.com är Tim Rokka som passande nog är född i Trollhättan. Att Tim har Saab i blodet kan ingen tvivla på då båda hans föräldrar har jobbat där, liksom han själv under 2002. I dag jobbar han som pilot men intresset och entusiasmen för Saab finns självklart kvar och det är därför han valt att ta sig an uppdraget att driva vidare SaabsUnited.com. Men Tim, som har ägt flera Saab-bilar och just nu äger förra generationen 9-5 inköpt 2010, kommer inte ensam att driva vidare sajten i samma anda som tidigare. Till sin hjälp har han ett helt team bestående av Saab-galna personer utspridda över hela världen. Utöver Tim Rokka består teamet av RobinM i Storbritannien, Tompa i Sverige, RedJ i Tyskland, Jeff i USA, Valeriy i Ryssland, Brendan i Australien, Rune i Norge/Sverige samt Carl-Henrik i Sverige.

Vi önskar nya Saabs United-gänget lycka till med att lyfta fram Sveriges ena biltillverkare till nya nivåer.

Läs mer om presentationen av gänget via länk nedan. 

Externa länkar

Goodbye and thanks to Saabs United – hello new world!

Press Release: Saab Automobile Hires Saab Blogger Steven Wade

The Next “Generation” SaabsUnited