Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stirling Moss Ferrari dyrast i världen

En Ferrari 250 GTO, som ursprungligen byggdes för Stirling Moss, har nyligen sålts för motsvarande en kvarts miljard kronor. Det gör Ferrarin till den dyraste bilen i världen.

Ferrarin byggdes 1962 till Stirling Moss med chassinummer 3505GT och skräddarsyddes efter racinglegenden som aldrig fick köra bilen. En olycka i augusti samma år avslutade engelsmannens karriär efter att han legat i koma i en månad – men bilen har samlat på sig racinghistorik med andra förare vid ratten. Stirling Moss teamkamrat Innes Ireland ställde bland annat upp i det årets upplaga av Le Mans i bilen men var tvungen att bryta loppet. 

 Rekord-Ferrarin är en av totalt 39 byggda bilar men sticker ut från andra 250 GTO med sin unika limegröna färg. När bilen såldes 1999 var prislappen 61 miljoner kronor, vilket innebär att säljaren gjort ett klipp på nära 200 miljoner kronor. Tidigare i år såldes en liknande Ferrari 250 GTO för 215 miljoner kronor.

 Den nya ägaren Craig McCaw sålde sitt företag till amerikanska AT&T 1993 för motsvarande 83 miljarder kronor, skriver Bloomberg News.

https://youtu.be/6ZkUNEudSao?width=575&height=353