Foto: Bilweb Auctions

Stor auktion med entusiastbilar pågår just nu

Trött på coronavirus men sugen på att ta tag i de där vårkänslorna? Kanske en nygammal entusiastbil skulle vara perfekt terapi i dagar som dessa? Just nu pågår Bilweb Auctions nätbaserade vårauktion med ett drygt 100-tal objekt till salu.

När detta skrivs skiner solen, fåglarna kvittrar och det är vår i luften. Att vi går en annorlunda vår tillmötes står bortom alla tvivel, men mitt i allt allvar – man bör nog behålla lugnet och normala rutiner i möjligaste mån. Det vill säga byta till sommardäck lite för sent, plocka undan den i många fall oanvända snöskyffeln och känna suget komma. Det där suget efter något nytt, fast gammalt. Kanske dags att fixa sig den där snorfina Hundkojan som det alltid dröms om? Eller varför inte gå all-in och plocka upp en 1990-talare i nära nog nyskick. Kanske en stram tysk, eller en bruksig svensk?

Bland de över 100 objekten på vårauktionen hittar du bland annat denna Hudson Commodore 8 Coupé från 1950... Foto: Bilweb Auctions

Bilweb Auctions rullade igång vårens nätauktion den 18 mars och budgivning pågår fram till och med den 25 mars. I vårens auktion finns just nu 116 objekt till salu där en Dodge Fast Four från 1927 och en Saab 9-3 Cabriolet från 2007 (nu bortplockad från auktionen) får illustrera åldersspannet. Utbudet är minst sagt varierat och vi ska inte gå igenom hela listan här, men jag kan rekommendera dig att göra det. Om inte annat för att det väcker det klassiska suget.

... denna BMW Isetta från 1959... Foto: Bilweb Auctions

Det finns en rad högintressanta vagnar och många Volvo. En renoverad 245 Turbo väcker ett sug, men för egen del fastnar jag för en mörkblå 965 från 1993 med den tre liter stora raka sexan. Det går ju faktiskt att sova i den där bilen med sätena fällda och med silkeslen rak sexa – det låter lite mysigt faktiskt.

Den silverfärgade BMW M5 från 2001 väcker minnen, den ser ut precis som en före detta pressbil som cirkulerade bland motortidningarna för 20 år sedan. E39 var första M5-generation med V8-motor och den där knotan på 400 hästar (samma som användes i Z8) kunde sjunga. Skicket ser ut att vara riktigt bra och bilen har bara gått 7 450 mil. Fast budet är uppe i 250 000 kronor redan tidigt i auktionsförloppet, så jag tittar vidare.

... denna Bentley Turbo R från 1987... Foto: Bilweb Auctions

En Smart Roadster från 2004, det är en riktigt cool bil – men jag behöver inte fler tvåsitsiga. Förresten, kul att använda ordet ”behöver”...

En mörkröd metallic BMC Austin Cooper från 1968, en klassisk hundkoja med både trim och rätt detaljer i mina ögon – den ser riktigt intressant ut. I dag, när snabba bilar går så sjukt snabbt och då det är riktigt svårt att få fartkänsla utan att köra just sjukt fort – testa en hundkoja. Att fräsa runt på småvägar i samma hastighet som trafiken i övrigt, det känns klockrent som upplevelse. En rondell blir en upplevelse och allting kryddat med ett ärtigt ljud. Eller... en Jaguar MkII 3,4? Alltid varit sugen...

... och denna Fiat Panda "Panorama" Selecta Fire från 1991 som de senaste tio åren har ägts och körs tusen mil av en Fiat-entusiast. Foto: Bilweb Auctions

Bilweb Auctions avslutar vårens auktion den 25 mars och som det ser ut nu så budas det friskt på mycket i listan. Det är både ett bra vårtecken och någon form av bevis på att under allt som händer i världen just nu, så finns ett högst normalt liv i grunden. Om du blivit sugen på att kolla in vad som finns i utbudet, kolla på bilwebauctions.se under fliken auktioner, eller klicka på länken här under. Där finns också all information om hur budgivning, köp och försäljning går till.

Här hittar du vårauktionens alla objekt.