Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stor chans/risk att Audi TT lanseras som suv

Under året har Audi visat tre olika konceptbilar baserade på nya TT: en halvkombi, en tredörrarskombi och en suv-variant. Sistnämnda är den som bemötts mest positivt och därför ligger närmast tillhands för produktion.

Audis tekniska direktör Ulrich Hackenberg har under pågående bilsalongen i Los Angeles avslöjat att årets tre TT-baserade konceptbilar – tredörrarskombin allroad shooting brake i Detroit i januari, suven/crossovern TT offroad concept i Peking i våras och halvkombin TT Sportback concept i Paris i oktober – är under utvärdering och analys.

Audi har under hösten bjudit in till samtal och diskussion och resultatet visar att det finns en stark dragning mot suvar.

– Så om vi ska börja med en så skulle jag säga att störst chans är det för suv-versionen, säger Hackenberg, syftandes på TT offroad concept.

Enligt uppgift blir det tidigast under 2015 som en produktionsversion skulle kunna stå färdig – om beslut att bygga den tas.

Den gula konceptbilen som visades i Peking hade en 2,0-liters TFSI-motor på 292 hästkrafter som assisterades av två elmotorer. Sammanlagt effekt låg på 408 hästkrafter och maxvridet uppgick till 650 newtonmeter.

0-100 km/h på 5,2 sekunder och 0,19 liter per mil.

Om TT nu skulle bli suv kan vi förvänta oss den med ett något mer konventionellt urval av drivlinor.

Audi TT finns i dag i coupé- och cabrioletutförande.