Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080708-förbifart-sthlm
080708-förbifart-sthlm
080708-förbifart-sthlm
080708-förbifart-sthlm

Stor majoritet vill ha Förbifart Stockholm

En klar majoritet av stockholmarna vill att Förbifart Stockholm ska byggas. 71 procent säger ja och endast 10 procent säger nej till förslaget, visar en undersökning som gjorts av Demoskop.

Stockholms trafik är ett hett omdiskuterat ämne. Trängselskatter och miljöbilars förmåner i all är, men nu är det en förbifart som är den stora tvistefrågan. Många tycker att en förbifart runt huvudstaden behövs för att lätta på trafiken genom innerstaden. Andra tycker att en förbifart uppmuntrar till mer bilkörning som bidrar till ökade koldioxidutsläpp.

Ett tydligt bevis på att det är något som inte står helt rätt till i Stockholms biltrafik fick vi i slutet av april när en lastbil hamnade på tvären på Essingeleden. Stora delar av Stockholm korkades igen under några timmar och samhällskostnaderna för incidenten beräknades till 33 miljoner kronor. Essingeleden är dimensionerad för 80 000 fordon per dygn men i verkligheten passerar fler än dubbelt så många varje dag.

– Det är helt klart att Stockholmarna har tröttnat på trafikkaoset och vill ha alternativa vägar för att ta sig från de södra till de norra länsdelarna och vice versa, säger Charlie Magnusson, informationschef på Motorbranschens Riksförbund.

Demoskop frågade under juni månad stockholmarna om de anser att Förbifart Stockholm bör byggas. På den frågan svarade 71 procent av de 436 utfrågade ja, medan endast 10 procent var emot förbifarten. Resterande 19 procent svarade ”vet ej”.