Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
070731-volkswagen-golf-6070731-volkswagen-golf-6070731-volkswagen-golf-6
070731-volkswagen-golf-6

Stora planer för nästa VW Golf

Nästa generation Golf, den sjätte, får en hel del nyheter. Bland annat kommer den med start/stopp-teknik, nya karosser och motorer och så småningom med hybridteknik.

Om ett år är det tänkt att Golf 6 (VI på gammalt vis) ska begå sin premiär – närmare bestämt på Parissalongen i september 2008.

I samband med premiären tänker Volkswagen lansera sin version av start/stopp-teknik som fler och fler biltillverkare erbjuder, bland annat BMW. Detta sparar bränsle då motorn stängs av vid tomgångskörning.

För att spara ännu mer bränsle och agera miljövänligt kommer nästa generation Golf dessutom att komma med hybridmotor under huven. Denna teknik kommer antagligen att lanseras ett år efter ”Golf-sexans” debut, alltså någon gång under 2009. Meningen är att Volkswagen i framtiden ska kunna erbjuda alla sina bilmodeller med hybriddrift.

En annan modell som till stora delar bygger på kommande Golf är Volkswagen Scirocco som väntas begå sin premiär på bilsalongen i Genève i mars nästa år. Försäljningen startar troligtvis under någon av sommarmånaderna 2008. En av många efterlängtad comeback.

Golf generation sex kommer dessutom med ett par nya karossalternativ vid sidan om den klassiska femdörrars halvkombin. Bland annat dyker den upp som ny tredörrarsversion och som cabriolet.

Motoralternativen till nya Golf blir många. En ny TSI-motor på 1,6 liter och runt 200 hästkrafter väntas debutera samtidigt som GTI-versionens tvålitersmotor får höjd effekt till 260 hästkrafter. Eftersom det är fler hästar än i nuvarande Golf R32 så får antagligen värstingen ännu fler kusar att leka med – upp mot 300 stycken är ingen omöjlighet.