Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
070724-think-global-city070724-think-global-city070724-think-global-city
070724-think-global-city

Storlansering av norsk elbil nästa år

Norgebaserade Th!nk Global utvecklar och tillverkar små elbilar. De har tidigare lanserat stadsbilen Th!nk i USA under 90-talets andra hälft. Nu kommer företaget med en ny liten elbil – bland annat för Skandinavien.

Tidigare ägdes Th!nk Global, eller Think Global om man så vill, av Ford. Under 2003 såldes företaget till schweiziska Kamkorp Microelectronics. 2006 kördes Th!nk bankrutt men räddades i sista stund av några norska investerare. Nu är företaget på fötter igen och nästa år planerar man att lansera en nya liten eldriven stadsbil som efterföljare till den som fanns på 90-talet.

Th!nk City heter bilen kort och gott. Denna lilla elbil ska lanseras i Skandinavien, Schweiz, Storbritannien, Nederländerna och USA. Produktionen sätter igång hösten 2009 i en fabrik i Oslo. Enligt uppgifter tänker Th!nk tillverka minst 10 000 exemplar av den.

Den är först och främst byggd för att ta plats i storstäder, då den inte bjuder på någon större säkerhet på grund av sin storlek. Th!nk City väntas bli mest populär i Europa på grund av bilens låga inköpspris och dagens höga bensinpriser. Priset på bilen är ännu okänt.