Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
091014-biogas-okq8-eon
091014-biogas-okq8-eon
091014-biogas-okq8-eon
091014-biogas-okq8-eon

Storsatsning på biogasmackar

OKQ8 har påbörjat ett samarbete med energibolaget E.ON för att utöka antalet biogasmackar markant. Om drygt två år är det tänkt att större delarna av södra Sverige, från Uppsala räknat, ska täckas.

Som ett led i regeringens mål att Sverige år 2030 ska ha en fordonspark som är oberoende av fossil energi har nu drivmedelsjätten OKQ8 och energibolaget E.ON inlett ett samarbete som ska mynna ut i större tillgänglighet av fordonsgasmackar, i det här fallet biogas som är en förnybar energikälla.

Samarbetet innebär att E.ON, som i dag har ett 30-tal fordonsgasstationer, ska etablera gaspumpar på OKQ8:s befintliga mackar. År 2012 ska E.ON:s och OKQ8:s nät av gastankställen täcka hela södra Sverige, från Uppsala och söderut. Antalet ställen räknas till ett 70-tal.

– Vi har som målsättning att bygga Sveriges största biogasnät så att vi kan erbjuda gasbilisterna bästa möjliga service genom vårt etablerade nätverk av stationer, säger Göran Lindblå, OKQ8:s arbetande styrelseordförande.

– Tack vare samarbetet med OKQ8 kan vi nu etablera pumpar på bästa möjliga läge och just där kunderna finns – i de större orterna och nära de större vägarna. Genom samarbete stärker vi den kompletta kedjan med produktion av biogas, infrastruktur med tankställen och fler fordon på marknaden, säger Hans Kreisel, VD för E.ON Gas.