Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Moke International Limited

Strandbilen Moke är tillbaka

För 56 år sedan lanserades den men nu är det dags att ta tillbaka europeisk mark. Här är den nya versionen av strandbilen Moke.

Badsäsongen må vara över men nu är strandbilen Moke tillbaka på europeisk mark. Den Mini-baserade modellen debuterade 1964 men produktionen lades ned 1993 efter 49 937 tillverkade exemplar.

Foto: Moke International Limited

2015 förvärvades rättigheterna för modellen av Moke International Limited som fokuserade på försäljning i Karibien. Nu har man emellertid anpassat bilen för europeiska förhållanden och lanserar den i Storbritannien. 56 år sedan är det bilen gjorde debut och det är också namnet och antalet exemplar på den första laddningen bilar. På det följer Classic som ska lanseras i USA och övriga Europa under 2021.

LÄS MER: Klassisk Mini lanserad med eldrift

Bilarna byggs i Storbritannien och Frankrike och är snäppet större än originalet. Den gamla BMC A-motorn är urlyft och ersatt med en annan radfyra med 1083 kubikcentimeters cylindervolym. Den ger 67 hästkrafter och 93 newtonmeter samt uppfyller Euro 4-standard. Till den kopplas en manuell femväxlad låda eller en automatare.

Foto: Moke International Limited

Nya Moke har uppdaterad fjädring och bromsar samt kommer med bekvämligheter som styrservo och uppvärmd vindruta. Låsningsfria bromsar, antispinnsystem och krockkuddar? Glöm det. 14 färger finns att välja på och du kan designa din bil själv på tillverkarens sajt. Priset för nya Moke är 20 000 pund före skatt, cirka 232 000 kronor.

Välj fordon själv! Fiat Panda Moretti Rock, Mini Moke eller Volkswagen 181. Foto: Glenn Lindberg

Kan du inte få nog av strandbilar kan du läsa vår artikel från Klassiska Bilar (se bild ovan) där vi kör just Moke (originalet) mot Fiat Panda Moretti Rock och Volkswagen 181.