Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Strejken över för Bilprovningen

Strejken är över sedan de anställdas fackförbund Unionen kommit överens med arbetsgivarorganisationen Almega om höjda löner för de anställda.

Nu går det att besiktiga sin bil precis som vanligt, sedan parterna kom överens i fredags. Överenskommelsen innebär att de anställda får en löneökning på 2,6 procent under avtalsperioden som sträcker sig från 1 april 2012 fram till 31 mars 2013. Jämfört med det föregående avtalet får de anställda påökt med 300 kronor i månaden.

 – Vi är mycket nöjda med att ha kommit överens om bra lösningar för de frågor som är viktiga för Unionens medlemmar. Nu garanteras alla en löneökning och vi får också en avlösning för 2010 års avtal om kompetensutveckling, säger Unionens förhandlingschef Niklas Hjert till Sveriges Radio.

 Även från Bilprovningens sida säger man sig vara nöjd med avtalet.

 – Det är glädjande att strejken är över och att vi kan öppna upp samtliga stationer som vanligt igen. Vi kommer att göra vårt yttersta för att ta igen den tid som vi har förlorat och hjälpa de kunder som inte kunde besiktiga sina fordon som tänkt till fökjd av strejken, säger Bilprovningens vd Magnus Ehrenstråhle.