Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Subaru Advanced Tourer ConceptSubaru Advanced Tourer ConceptSubaru Advanced Tourer Concept
Subaru Advanced Tourer Concept

Subaru Advanced Tourer Concept – avancerat sportkombikoncept

Subaru har redan meddelat att sportcoupén BRZ ska visas på Tokyosalongen i december. Men det blir inte enda världspremiären i Subaru-montern. Läckra sportkombin Advanced Tourer Concept ska också visas upp.

När Subaru väl tar sig tid och visar upp konceptbilar så är det alltid iögonfallande sådana. Och denna gång är inget undantag. På den internationella bilsalongen i Tokyo nästa månad är det dags för ett helt nytt koncept att träda fram, nämligen Subaru Advanced Tourer Concept som är ett sportigt lagt kombikoncept som är en förhandsvisning av en ny sportkombi i C-segmentet.

 Den 4,58 meter långa, 1,84 meter breda och 1,43 meter höga kombin är försedd med hybriddrift där en 1,6-liters bensindriven boxermotor med turbo får hjälp från en liten elmotor. Motorkonceptet skiljer sig alltså ifrån Subarus tidigare visade hybridkoncept där man lät elmotor samsas med en turbomatad boxerfyra på 2,0 liter.

 Kraften skickas från motorpaketet, via en steglös automatlåda Lineartronic, till alla fyra hjul. På klassiskt symmetriskt Subaru-manér med andra ord.

 Mycket mer än så berättar Subaru tyvärr inte i dagsläget. Däremot kan vi på bilderna se att det handlar om skarpa former med mycket veck och linjer som ger bilen ett bastant och sportigt intryck. Vi håller tummarna för att Subaru vågar hålla fast vid dessa även när det är dags för den riktiga produktionsversionen. Att insidan kommer att sansas en aning må vara hänt för en kombi från Subaru i den här storleksklassen skulle förmodligen inte bli långlivad om endast fyra åkande ryms.