Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Subaru LegacySubaru LegacySubaru Legacy
Subaru Legacy

Subaru återkallar 634 000 bilar i USA

Ett fel i ett amerikanskt originaltillbehör till fyra Subaru-modeller kan leda till kortslutning och eventuellt brand. Därför återkallar Subaru nästan 634000 bilar i USA. Privatimporterade bilar i Sverige kan eventuellt beröras.

Det är i ”pöllamporna” (belysningen på ytterbackspeglarnas undersida som lyser upp runt främre dörrarna) som kortslutning kan uppstå på Subaru Forester årsmodell 2009-2012, Legacy årsmodell 2010-2011, Outback årsmodell 2010-2011 samt Tribeca årsmodell 2006-2012. Kortslutningen, som uppstår när fukt tränger in, kan leda till att plastdetaljer smälter och i värsta fall brand.

 Felet finns endast i USA-sålda bilar då ”pöllamporna” (puddle lights på engelska) är ett originaltillbehör som endast finns på amerikanska marknaden. 53999 bilar är utrustade med detta originaltillhör men då Subaru USA inte vet exakt vilka bilarna är väljer man att återkalla alla exemplar av berörda modeller. Tillsammans handlar det om 633842 bilar.

 Det berör med andra ord inte Forester, Legacy, Outback eller Forester som är sålda på den europeiska marknaden. Däremot kan det finnas svenskar som ändå berörs om bilen är privatimporterad från USA och är utrustad med originaltillbehöret.

 Subaru Nordic berättar för teknikensvarld.se att om så är fallet ska man kontakta sin Subaru-verkstad som hjälper till att få det felaktiga originaltillbehöret utbytt.

Ta del av alla aktuella och avslutade återkallelser här.