Subaru bekräftar sjusitsig suv

Japanska Subaru ska ta upp kampen med landsmännen Toyota, Honda och Nissan när det kommer till rymliga suvar/crossovers. 2018 ska deras skapelse lanseras.

Subaru hade till för ett par år sedan Tribeca (B9 Tribeca), en modell som många – trots erhållna designpris – kommer ihåg som mindre fager (och som vi minns som Saab 9-6X, men som aldrig fick se dagens ljus som produktionsmodell). Men den var rymlig och bjöd på sittplats för upp till sju åkande. Någon motsvarighet saknar Subaru i dag, om några år ska det dock bli ändring på det.

Subaru har nämligen bekräftat att de ska bygga en sjusitsig suv/crossover som har premiär någon gång 2018. Den sägs bli större än Tribeca som mätte 4,86 meter på längden. Vad den ska heta är ännu okänt, men japanerna avslöjar att den får ett namn som förknippas med utoomhusäventyr.

Modellen ska byggas i Subarus fabrik i Lafayette, USA, parallellt med Impreza, Legacy och Outback. När den väl finns ute på marknaden ska den ta upp kampen med framför allt landsmännen Toyota Highlander, Honda Pilot och Nissan Pathfinder, tre modeller som erbjuds i just sjusitsigt utförande.

Räkna inte med att vi svenskar få ta del av Subarus nya, rymliga suv. På bilden ovan visas konceptbilen Viziv Future som nyligen visades upp på bilsalongen i Tokyo.