Subaru BRZ STI blir av trots allt?

Precis när vi blivit besvikna över att teaserbilderna på Subaru BRZ STI förmodligen inte föreställde en äkta STI-version så kommer nu uppgifter om att en BRZ STI visst är på väg. Och de kommer från Norge.

När Subaru först visade upp ett par mörka, icke-avslöjande teaserbilder på en BRZ med STI-logotyper trodde vi att en prestandaversion av bilen var på gång. Sedan visade det sig att samma logotyper återfanns på ett utrustningspaket för japanska marknaden, kallat tS, som precis blivit officiellt – och besvikelsen blev stor.

Helt otroligt är det dock ändå inte att det kommer en Subaru BRZ STI, visar det sig. Nu har nämligen den norska generalagenten för Subaru bekräftat att en BRZ STI faktiskt är på gång – genom ett uttalande på deras sida på Facebook, vilket vår uppmärksamme läsare Roar noterade. (Tack Roar!)

Uttalandet säger förvisso inte särskilt mycket om vad vi kan förvänta oss av en BRZ STI, mer än att man just bekräftar att den är på väg. Men Subaru Norge ger oss i alla fall ett datum, den 19 augusti, då mer information ska komma. Blir det något mer än bara ett tS-paket? Ja, det kanske vi får reda på då.