Subaru BRZ STI – första officiella bilderna

Ända sedan Subaru lanserade sin bakhjulsdrivna sportcoupé BRZ har det talats om en prestandaversion, med fler hästkrafter än de 200 som bilen har som standard. Det är på gång nu, och vi har första officiella bilderna.

Syskonbilarna Subaru BRZ och Toyota GT 86 var omtalade redan innan de kom, och har infriat många förväntningar. Tack vare bra chassi och jämn viktfördelning har bilarna varit bland de roligaste att komma ut på marknaden på senare år. Toyotan vann till och med vårt eget Stora Bilpris i fjol.

Men med bara 200 hästkrafter har det, redan från första början, spekulerats i ifall en prestandaversion varit på gång. Det har ryktats och mumlats, men aldrig sagts något konkret – förrän nu. Nu har nämligen Subaru i Japan, eller rättare sagt Subarus prestandadivision STI på sin japanska webbsida, lagt ut två teaserbilder på en kommande Subaru BRZ STI.

Den ena visar ett STI-märke i den hexagonformade grillen framtill, den andra visar en STI-logotyp på luftintaget på bilens sida, framför dörren. Tillsammans med bilderna kommer ett löfte om att bilen ”kommer snart”, samt en slogan, ”Purity of handling”. Mer än så vet vi inte i dagsläget, även om vi naturligtvis förväntar oss att BRZ STI får en ordentlig ökning i hästkraftsantal.

Vad ”kommer snart” betyder, ja, det vet vi inte heller, men vi närmar oss höstens säsong av bilsalonger, och en god gissning är väl att bilen får premiär på någon av dem. Kanske inte redan på Franfurtsalongen nu i september, men väl någon gång i höst – kanske på bilsalongen i Los Angeles?