Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Subaru BRZ STI ConceptSubaru BRZ STI ConceptSubaru BRZ STI Concept
Subaru BRZ STI Concept

Subaru fortsätter retas med BRZ Concept STI

Snart kommer Subaru BRZ, Subarus version av sportbilsamarbetet med Toyota. Det lovar i alla fall Subaru själva som visar upp BRZ Concept STI på motorsalongen i Los Angeles.

Här är till slut bilderna på Subaru BRZ Concept STI, förhandstitten på Subarus tolkning av samarbetet med Toyota. Låg vikt och tyngdpunkt är ledorden i konceptbilen vars slutliga gestaltning kommer visas upp på nästa stora bilmässa, vilket blir på Tokyo Motor Show i december.

 Japanerna är fortfarande ganska tystlåtna kring vad det vankas för tekniklösningar eller hur lite vikt bilen till slut kommer att släpa på, men konceptet kan i alla fall stoltsera med kolfibertak. Motorn i konceptet är en naturligt aspirerad fyrcylindrig direktinsprutad boxermotor på 200 hästkrafter, och den kommer även användas i Toyota FT-86, som även den kommer visas upp i Tokyo.

 Det har tidigare spekulerats i att STI-versionen skulle fått 300 hästkrafter, något man kompenserar med en upphängning signerad Subarus STI-division och kraftigare bromsar från Brembo. Taket görs av kolfiber och motorn placeras lågt ner och långt bak i den frontmotoriserade och bakhjulsdrivna BRZ. De breda skärmarna och den stora spoilern bak på bilen blir speciell just för STI-modellen, och den klassiska Subaru-blå färgen har uppdaterats i en ny nyans bilen till ära. 

 Inuti är det enda officiella som Subaru vill gå ut med är att fyra personer får plats i bilen, och det är antagligen därför samtliga rutor tonats kolsvarta. 

 Utöver den knapphändiga informationen är bilderna det hetaste Subaru har att säga i denna omgång av information om bilen. Mer är att vänta på bilsalongen i Tokyo i december!