Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100617-impreza berlinetta
100617-impreza berlinetta
100617-impreza berlinetta
100617-impreza berlinetta

Subaru Impreza Berlinetta – italienska drömmar

Subaru-fantast? Då ska du absolut titta hit, men samtidigt inte dra förhastade slutsatser. Denna artikel berör i alla fall något så underligt och läckert som en Subaru Impreza i Berlinetta-utförande.

En liten sportig coupé från Subaru är något som verkar vara efterfrågat, och det kommer. Toyota visade förra året upp sin nya lilla 2+2-sitsiga sportcoupé FT-86 med en tvåliters boxermotor från Subaru under huven. Och så vitt vi vet ska Subaru också visa upp en motsvarande modell byggd på samma teknik – så är det i alla fall sagt.

Innan (och om) Subaru visar upp sin färdiga bil kan alla Subaru-fantaster få drömma lite – drömmar som blir lite mer konkreta tack vare en designstudie från italienska designfirman BeeStudio. Observera att det rör sig om en designstudie i digital form, det är alltså ingen bil som byggts.

BeeStudio kallar sin studie för Subaru Impreza Berlinetta eftersom det handlar om en tvåsitsig sportcoupé – ungefär vad beteckningen berlinetta står för på italienska.

Bilen är baserad på samma bottenplatta som busbilen Subaru Impreza WRX STI, men med en ganska markant skillnad. BeeStudio har i sina tankar vänt på plattformen bak och fram så att boxermotern nu sitter där bak i stället för där fram. Vi snackar alltså här om en äkta sportcoupé av gammalt snitt. Hur det skulle fungera i verkligheten får vi nog aldrig veta, men idén är rolig.

Enligt BeeStudio hade de tänkt sig ett rörramschassi under karossen som är i glasfiber, aluminium och kolfiber. Detta håller vikten låg.

Nu du, nu är det dags att vakna upp ur drömmarna och fokusera på den riktiga framtiden i stället och samtidigt hålla en tumme eller två på att Subaru kommer loss och visar oss sin version på Toyota FT-86.

Läs mer