Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
071009-impreza-wrx-sti
071009-impreza-wrx-sti
071009-impreza-wrx-sti
071009-impreza-wrx-sti

Subaru Impreza WRX STI officiell

Äntligen riktiga bilder på Subaru Impreza WRX STI i stället för de mörka bilderna som Subaru tidigare har visat upp. Nu kan vi se att karossen på nya Impreza kommer mer till sin rätt.

Även om Subaru nu har valt att släppa ett antal riktiga bilder på nya Impreza WRX STI, så håller de fortfarande inne på annan viktig och intressant information. Tänker då först och främst på motorn och dess effekt. Länge har siffrorna 304 hästkrafter med 422 newtonmeter i vridmoment florerat på Internet. Uppgifterna kanske inte är exakta, men de lär ligga nära sanningen.

Vad som nu är känt är att bilen utrustas med en sexväxlad manuell låda och något som Subaru kallar SI-Drive (Subaru Intelligent Drive) som låter föraren aktivt välja vilket uppträdande motorn ska ha. Den har dessutom DCCD (Drivers Control Center Differential) som elektroniskt styr differentialerna i ett flertal förprogrammerade lägen. Något som Subaru kallar Vehicle Dynamics Control (VDC) finns också som innefattar antisladd- och antispinnsystemet genom att reglera bromsarna, gasspjället och motorns uppförande.

Nya utseendet på Impreza har diskuterats av de flesta om och om igen. Visst, den ser kanske lite tam ut i grundutförandet men när man nu får se bilderna på WRX STI med skärmbreddarna, bakvingen och sidokjolarna, så förstår man en aning vad Subaru hade i tankarna. Bilen kommer säkerligen att vara potent nog att kamma hem segrar i rallyskogarna.