Subaru Legacy Concept

Subaru Legacy Concept visar upp snygga former

På nästa veckas bilsalong i Los Angeles visar Subaru upp en konceptversion av nästa generation Legacy. Och som vanligt när det gäller Subaru och konceptbilar är det snygga former som gäller.

Subaru Legacy fyller 25 år som modell nästa år. Under jubileumsåret förväntas japanerna presentera nya Legacy, sjätte generationen. Men redan i dag får vi en smygtitt in i framtiden när Subaru visar Legacy Concept som ska ställas ut på Los Angeles bilsalong nästa vecka.

Bilen är en designstudie och är enligt Subaru en försmak av vad som skall. Formerna, som delvis känns igen från tidigare konceptbilar, är riktigt snygga och coupéliknande. De hökögoninspirerade ljusen fram och bak ger bilen ett modernt och kaxigt utseende. Hjulen mäter 21 tum på höjden, typiskt konceptbil. Alla står för drivningen, symmetriskt. Fyrhjulsdrift à la Subaru med andra ord.

Subaru är duktiga på att göra snygga konceptbilar. Tyvärr är de inte alltid lika duktiga på att förvandla dem till produktionsbilar. Några gånger har flera av de viktiga elementen som folk går igång på försvunnit längs vägen till förverkligande. Men denna gång håller vi tummarna för att Subaru lyckas hela vägen fram tills dess att bilen finns att köpa i bilhallen.

Samtidigt som Legacy Concept visas i Los Angeles visar Subaru upp Levorg på Tokyosalongen. Vad vi har sett av den hittills verkar det som att fronten är identisk, vilket kan vara ett tecken på att Subaru verkligen vill sätta detta utseende i produktion.

En annan Subaru på Los Angeles-salongen är nya WRX som vi redan fått kika på.