Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
101029-subaru omtyckt
101029-subaru omtyckt
101029-subaru omtyckt
101029-subaru omtyckt

Subaru mest omtyckta japanen

De japanska biltillverkarna har gjort enorma framsteg de senaste årtiondena och då inte minst Subaru som verkar ha nått fram till bilköparna på helt rätt sätt. Ni läsare tilltalas mest av Subaru bland japanerna.

Sedan en vecka tillbaka har vi på förstasidan av teknikensvarld.se haft snabbfrågan ”Vilket japanskt bilmärke tilltalar dig mest?”.

Alternativsurvalet bestod av de i Sverige mest kända japanska märkena samt att vi hade alternativet ”Annat” som inkluderar övriga japanska märken, exempelvis Daihatsu.

I skrivande stund har 1 092 personer lagt sin röst på den japanska bil som tilltalar dem mest och resultatet ser ut som följer:

Subaru      24 procent

Lexus      21 procent

Honda      19 procent

Mazda      8 procent

Toyota      8 procent

Infiniti      6 procent

Nissan      5 procent

Mitsubishi      3 procent

Suzuki      3 procent

Annat      2 procent

Isuzu      1 procent

Subaru tog hem flest antal röster, nästan en fjärdedel av alla, och vi utser den därmed till den japanska bil som tilltalar läsarna på teknikensvarld.se mest. Subaru går förmodligen hem hos många tack vare trevliga och karaktärsfulla boxermotorer, fyrhjulsdrift och – framför allt – hög driftsäkerhet. Vi kan också förmoda att ni läsare tycker att Subaru hör höjt sig designmässigt, även om det stormat lite kring ett par av Subarus bilmodeller de senaste åren (nya Legacy/Outback och senaste Impreza).

På andra plats hamnade Lexus med drygt en femtedel av rösterna och på tredje plats, strax bakom Lexus, kom Honda. Lexus vinner antagligen mycket på driftsäkerhet i kombination med lyx och flärd medan Honda förmodligen tilltalar på grund av sportig karaktär i kombination med – många japanska bilars signum – driftsäkerhet.

Mazda och världens största biltillverkare Toyota placerade sig på en delad fjärdeplats med åtta procent av rösterna. Infiniti hamnade strax bakom och att de inte kom högre upp beror förmodligen på att märket fortfarande är relativt okänt i Sverige. I Sverige storsatsande Mitsubishi hamnade långt ned på läsarnas lista med endast tre procent av rösterna. En siffra som Suzuki också nådde upp till. 

Noterbart är att Isuzu kom sist i gänget, till och med bakom alternativet ”Annat” som förmodligen innehåller ej Sverige-representativa märken som Acura, Daihatsu och Scion.

Vi säger grattis till Subaru som verkar ha nått fram till läsarna på teknikensvarld.se.

Test och provkörningar

Subaru