Subaru Outback kommer i sedanversion

Förra generationen av Subaru Outback fanns som sedan, men bara under ett fåtal år, och aldrig i Sverige. Nu är en ny Outback Sedan på väg, och det blir nog inget för oss den här gången heller.

Syskonbilarna Subaru Legacy och Outback har i alla tider (i alla fall alla tider de bägge funnits) delat mycket av karosserna. Men medan Legacy funnits som både sedan och kombi har Outback, hos oss, bara varit en herrgårdsvagn. På andra marknader har dock både föregångaren till dagens modell, som kom 2004, och dess föregångare, den ännu tidigare Outback-generationen, funnits som sedanmodell. 

Senaste Outback-sedanen kom dock att läggas ner redan 2007, och någon ersättare har inte dykt upp. Dagens Outback har helt enkelt bara funnits som kombi – fram tills nu. På bilsalongen i Peking kommer nämligen inte bara samma faceliftade Legacy och Outback som premiärvisades i New York att visas upp. Man kommer också att återintroducera Outback i sedanversion.

Än så länge har Subaru endast publicerat en mörk teaserbild, som du kan se nedan. Bilden ovan är en illustration. Och inte heller denna gång lär inte vi få ta del av den Outback-sedanen. Kanske gör det inte så mycket, stora sedaner är ju redan utan högre markfrigång och plastsjok inte till närmelsevis lika populära här som kombibilar. I Kina är dock situationen den omvända, och det är därför Subaru nu tar tillbaka Outback sedan i programmet – och presenterar den just i Kina.

Under skalet antar vi att det mesta kommer att vara identiskt med kombi-Outback. Men man vet ju aldrig, och kanske får vi anledning att återkomma när modellen blivit officiell på riktigt.

En mörk siluett är allt Subaru officiellt vill dela med sig av än. Nedan bilder på förra (höger) och förrförra (vänster) Outback i sedantappning.