Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Subaru smygvisar nya WRX

Subaru har släppt den första bilden som visar en skymt av helt nya WRX som får premiär i Los Angeles nästa vecka. Vi ser fram emot ett nytt hårigt rallyjärn!

I början av året visades nya generationen Subaru WRX som koncept på bilsalongen i New York, till mångas glädje bör tilläggas. WRX-konceptet väckte hoppet om att Subaru ska gjuta nytt liv i WRX-namnet och nu är väntan snart över. På bilsalongen i Los Angeles som öppnas för besökare nästa vecka kommer en produktionsfärdig, ny WRX att ställas ut men Subaru bjuder redan nu på första bilden.

 Bilden visar bara fronten men det räcker för att vi ska kunna konstatera att nya WRX förmodligen kommer att bli väldigt lik konceptbilen. En granskning av spionbilderna ger en bättre uppfattning av hur Subarus nya rallyjärn kommer att se ut.

 Subaru har inte avslöjat något om drivlinan i nya WRX men tidigare rapporter har indikerat att det handlar om en turboladdad, fyrcylindrig boxermotor på 2,0 eller 2,5 liter. I standard WRX-utförande tros effekten landa omkring 270 hästkrafter medan det lite hetare STI-alternativet väntas få omkring 310 hästkrafter. Fyrhjulsdriften är självskriven.