Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Subaru BRZ STI Concept
Subaru BRZ STI Concept
Subaru BRZ STI Concept
Subaru BRZ STI Concept

Subaru smygvisar sportcoupén BRZ

Här är Subaru BRZ STI, i alla fall nästan. Inför världspremiären nästa år fortsätter duon Toyota och Subaru att reta oss med ledtrådar om deras sportbilssamarbete, här i form av Subaru BRZ STI Concept.

Subaru och Toyotas sportbilssamarbete har varit en följetong på Teknikens Värld, och bara veckor innan världspremiären gäckar tillverkarna motorpressen som aldrig förr. Vi kunde för några veckor sedan visa bilder på Toyota FT-86 från Toyotas katalog och nu är det alltså dags för även Subaru att retas med bilder på BRZ STI Concept.

Bilen är en modifierad version av den bil som kommer göra världspremiär på bilsalongen i Los Angeles senare denna månad. Bilen är en preliminär version av hur den slutliga bilen kommer att se ut när den väl lanseras i färdigt skick. Subaru har maskerat BRZ med kjolpaket och andra karosspaneler än den färdiga bilen. Sedan den klassiska 90-talsklassikern Impreza har Subaru aldrig varit blyga med bakvingar på bilar, vilket skulle tala för att den sportigt dimensionerade vingen faktiskt klarar sig till produktionsvarianten.

Motorn blir precis som i syskonbilen Toyota FT-86 en tvåliters boxerfyra. I STI-version ryktas den få uppåt 300 hästkrafter medan de lugnare versionerna fortsatt kommer ligga på 200 hästkrafter och 205 newtonmeter. På Toyota-forumet ft86club har preliminära specifikationer på bilen kommit ut där det berättas att Toyotan kommer väga in på 1 210 kilo. Hjulen väntas bli 16 tum stora i standardvariant och växer till 17 tum i sportversion.

Spionbilder på prototypen till BRZ ser du i bildgalleriet här nedan.