Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Subaru teasar Viziv Performance STI Concept

Är det här Subarus nästa rallyjärn? Under förra höstens Tokyo-salong visade det japanska märket upp Viziv Performance Concept, en konceptbil som troddes visa mycket av kommande Subaru WRX:s formspråk. Men av allt att döma hade Subaru en ännu mer uppumpad version i tankarna.

Här är två bilder på konceptbilen i STI-utförande.

Subaru Viziv Performance STI Concept kommer att visas på Tokyos bilsalong (Tokyo Auto Salon, inte att blandas ihop med Tokyo Motor Show) som startar i morgon.

Som vanligt när det gäller teaserbilder är de inte allt för avslöjande, men vi kan ändå skönja några skillnader jämfört med ”vanliga” Viziv Performance Concept. Framtill har fronten fått en aggressivare framtoning tack vare röda detaljer, STI-emblem och hungrigare luftintag.

Baktill har Viziv Performance STI fått en stor vinge – även den belönad med ett STI-märke och röda inslag.

De breda höfterna känns igen från Viziv Performance Concept och även de stora fälgarna verkar vara de samma.

Det kantiga formspråket kallas, som vi skrivit tidigare, för ”Dynamic x Solid”.

Subaru har inte släppt några tekniska detaljer kring konceptbilen, men vi vet sedan tidigare att nya WRX STI troligtvis kommer att dröja till i början av 2020-talet då den sannolikt dyker upp som laddhybrid. Dessutom ryktas den manuella lådan ratas till förmån för en CVT-låda. Fyrhjulsdriften lämnas dock orörd.

Nya WRX STI kommer att bygga på samma plattform som senaste Impreza som just tagits fram för att kunna erbjuda hybriddrift.