Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Subaru visar nya Forester och Impreza i STI-utförande

Subaru Tecnica International har fått sätta tänderna i nya Forester och Impreza. Nu får vi ta del av de första bilderna på bilarna som ska visas upp på bilsalongen i Tokyo i januari.

Till bilsalongen i Tokyo i januari, som föregår bilsalongen i Detroit, ska Subaru visa upp två STI-koncept baserade på nya Forester och nya Impreza. Sistnämnda modell säljs redan i Europa, däremot har nya Forester inte släppts här ännu. Den kommer till Europa runt sommaren 2019, ett år efter lanseringen på den amerikanska marknaden.

Forestern är lackerad i grått och har fått ett lättare bodykit som tillsammans med bland annat LED-dimljus ska ge suven ett kaxigare utseende. Skillnaderna jämfört med standardbilen är egentligen inte speciellt stora. Nya 19-tumshjul döljer Brembo-bromsar varav de främre är sexkolvsdoningar.

Imprezan är vit med svart tak och om möjligt än mer lik standardbilen. Kromdetaljerna som normalt är placerade över dimljusen har ersatts med DRL-lysdioder. Baktill noterar vi två centrerade ändrör.

Någon interiörbild får vi inte se i dag men Subaru skriver att insidan är bordeuxröd (violettbrunröd) med ”tydlig struktur”. Exakt vad det innebär får vi se om några veckor.

LÄS MER: Provkörning av nya Subaru Impreza