Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Jeff Ludes Photos

Nya versioner av Subaru BRZ och WRX

Subaru presenterar begränsade upplagor av modellerna BRZ och WRX, bland annat med högre effekt.

WRX får tilläggsnamnet STI Type RA och den ska ha en lägre vikt samt uppgraderat chassi och motor. Den lägre vikten är delvis tack vare att taket och den stora bakvingen nu är tillverkade av kolfiber och 19-tumsfälgarna ska vara lättade. Utöver detta har Subaru även slopat reservhjulet.

Type RA har även Bilstein-dämpare och Brembo-bromsar med sexkolvsok runt om. Den turbomatade boxerfyran på 2,5 liter ger nu 310 hästkrafter, alltså tio mer än standard. Detta tack vare bland annat nytt avgassystem, omprogramerad ECU, starkare kolvar och nytt luftintag.

BRZ får tillägget tS och likt WRX har den fått ett något vassare utseende, bland annat i form av en gigantisk bakvinge. Utöver det har Subaru monterat Sachs-dämpare runt om och fjäderbensstag under huven.

Subaru har dock inte gjort någon förändring effektmässigt på BRZ tS, något som länge har varit efterlängtat av entusiaster.

De båda bilarna kommer att tillverkas i 500 exemplar vardera, i nuläget är det dock oklart om de kommer nå den svenska marknaden.