Subaru Viziv Tourer Concept visar framtidens prestandakombi

Viziv Tourer Concept kommer till Genèvesalongen och ger oss en föraning om vad som komma skall när det gäller prestandabilar med extra utrymme från Subarus håll.

Subaru forsätter att presentera konceptbilar vid namn Viziv och till Genèvesalongen kommer bil nummer sju. För Subarus del handlar det naturligtvis om kontinuitet men för oss andra blir det lätt förvirrande. Här är följer ett sammandrag.

Viziv Världspremiär på Genève-salongen 2013. En 3-dörrars SUV-coupé med saxdörrar. Läs mer om den här.

Viziv Evolution Premiär i Tokyo 2013.

Viziv 2 Premiär i Genève 2014. Längre och med fem dörrar. Läs mer om den här.

Viziv Future Premiär i Tokyo 2015. Femdörrars SUV. Läs mer om den här.

Viziv-7 Premiär i Los Angeles 2016. Sjusitsig SUV. Läs mer om den här.

Viziv Performance Premiär på Tokyosalongen 2017. Sportbilskoncept. Läs mer om den här.

Subaru-kombi med extra knuff

Teknikens Värld 22/2000

Andra generationen Subaru Impreza i hurtigt WRX-utförande var så intressant att den fick fronta Teknikens Värld nummer 22/2000 – och då i kombiutförandet. 

Nu är det dags för Viziv Tourer Concept som ska vara en föraning om hur en framtida prestandakombi kan se ut från Subarus håll. Med konceptet vill Subaru även visa att trots allt fler förarassisterande system så ska deras bilar förbli förarens bil.

När det gäller Subarus framtida prestandabilar ryktas det komma en hel del nyheter på det tekniska planet. Det pratas om att de kan komma att bli hybrider. Även BMW är inne på samma spår och ska redan ha rullande prototyper på gång.

Subaru skickar med en bild (se ovan) som ett smakprov på vad som väntar oss den 6 mars klockan 11.15. Den avslöjar inte nog tycker vi och har därför dragit lite i parametrarna för att få fram lite mer – se nedan.