Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
110412-subaru-xv-concept
110412-subaru-xv-concept
110412-subaru-xv-concept
110412-subaru-xv-concept

Subaru XV Concept – nya Impreza i gummistövlar

Subaru har en helt ny generation Impreza på gång. Denna visas i New York senare i april. Dagen innan visas en annan Subaru i andra änden av världen – XV Concept som blir en förhöjd Impreza.

Den 22 april går startskottet för New York International Auto Show där Subaru ska visa nya generationen Impreza i produktionsfärdigt skick. Den 21 april öppnar en annan stor bilsalong på andra sidan världen, Auto Shanghai. Där planerar Subaru att visa konceptbilen XV Concept som av allt att döma är en crossovervariant av nya Impreza.

 XV-beteckningen används redan i dag på Subaru Impreza XV och en ny XV-bil från Subaru lär få ett liknande utförande. Subaru själva beskriver bilen på den dunkla bilden ovan som en designstudie som avslöjar formerna på en helt ny crossover i C-segmentet. Det ska vara en ”äkta” crossover som utlovas bli lika hanterbar och körglad som en vanlig personbil men samtidigt lika praktisk som en suv. Boxermotor och fyrhjulsdrift är lika självklart som alltid när det gäller Subaru.

 Den mörka bilden avslöjar inte mycket av hur konceptbilen ser ut men vi tycker oss kunna skönja samma front och strålkastare som på nya Impreza. XV Concept är därmed med all säkerhet en efterträdare till nuvarande Impreza XV som i sin tur är en vanlig Impreza med lite tuffare front, svarta plastdetaljer runt hjulhusen samt stora takrails.

Läs mer