Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Subaru XV Crosstrek Hybrid
Subaru XV Crosstrek Hybrid
Subaru XV Crosstrek Hybrid
Subaru XV Crosstrek Hybrid

Subaru XV Crosstrek Hybrid och nya STI visas nästa vecka

Subaru ska i New York nästa vecka visa upp märkets första hybrid som är redo för lansering. Den är baserad på XV. Som bonus i New York visar man också upp nya STI-modellen.

Subaru hakar på hybridtrenden och är nu i gång med att visa sina första bil med tekniken där två drivkällor samsas bredvid varandra. Subaru har valt crossovern XV som sin första hybridbil där en elmotor samverkar tillsammans med en boxermotor. Självklart har den också Subarus omtyckta, symmetriska fyrhjulsdrift.

 Avtäckningen av Subaru XV Crosstrek Hybrid äger rum på bilsalongen i New York 27 mars. Att man väljer en amerikansk bilsalong i stället för exempelvis nyss avslutade Genèvesalongen beror på att den stundande förstalanseringen är förlagd till USA, en marknad där hybridbilar blir allt mer populära.

 Subaru bjuder ännu inte på några tekniska detaljer, dessa får vi i stället nästa vecka.

 En annan smällkaramell som Subaru bjuder på i New York är nästa generation STI i konceptform. Som bekant ersatte nuvarande Subaru STI Racing Sedan den mindre racing- och mer rallyinspirerade Impreza WRX STI för snart tre år sedan.