Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Superleggera Vision Concept – Minis svar på Mazda MX-5

Superleggera Vision Concept är Minis tolkning på en tvåsitsig roadster, kanske kan detta koncept vara ett tecken på att Mini planerar en konkurrent till Mazda MX-5.

Superleggera Vision Concept må heta Mini i förnamn men konceptbilen ritad av italienska designhuset Touring Superleggera, som bland annat har designat Alfa Romeo Disco Volante.

Trots att detta är en Mini har konceptbilen ändå de typiska roadster-formerna som lång huv och kortare bakdel. Fronten har ett par Mini-typiska strålkastare som flankerar den gapande grillen. Följer man de skarpa sidolinjerna bakåt blir det dock allt svårare att identifiera bilen som en Mini och på bakluckan reser sig en liten fena som för tankarna till Jaguar D-Type. Den slanka bakdelen domineras av de stora bakljusen som liknar brittiska flaggan.

Interiören är avskalad med en stor instrumentpanel i borstad aluminium och brunt och svart läder. Drivkällan är en elmotor, men mer än så vill Mini inte säga. Superleggera Vision Concept visades upp på Concorso d’Eleganza Villa d’Este vid Comosjön i Italien i helgen.

https://youtu.be/ja944Vt3FR8