Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Superlyxversion av Range Rover presenterad

Land Rover visar upp en ny superlyxig version av Range Rover baserad på modellen med förlängd hjulbas.

https://youtu.be/s_29K99XZe8

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Range Rover i sig må vara en riktigt lyxig bil men för vissa räcker det inte till och därför visar Land Rover nu en ännu lyxigare version.

Självklart baseras den på Range Rover med förlängd hjulbas och den har vidareutvecklats av Special Vehicle Operations, Jaguar Land Rovers avdelning som bland annat utvecklar prestandamodellerna SVR.

Specialversionen har fått beteckningen SVAutobiography och exteriört syns förändringarna bland annat på de fyra avgaspiporna och den något förändrade Range Rove-logotypen på huven, men framförallt tvåtonslacken. Den övre delen av karossen är i färgen ”Santorini Black” medan de nedre delarna går att få i någon av nio färger, bland annat den grå som syns på bilderna.

Invändigt har det dock skett större förändringar, här är det om möjligt ännu mer trädetaljer än tidigare, pedalerna är av solitt aluminium liksom växelväljaren. I baksätet, där ägaren troligen spenderar sin tid, finns tillgång till kylskåp, uppfällbara bord och två LCD-skärmar. På golvet ligger mattor av mohair.

I bagageutrymmet finns ett utdragbart träklätt lastgolv och som tillval erbjuds även ”Event Seating”, två läderklädda stolar som kan monteras på baklämmen i nedfällt läge.

Under huven erbjuds tre alternativ, antingen SDV6 Hybrid som ger 292 hästkrafter och 600 newtonmeter. Eller diesel-V8, SDV8, med 339 hästkrafter och 700 newtonmeter samt en 5,0-liters V8 med kompressormatning som ger 550 hästkrafter och 680 newtonmeter. Med den sistnämnda klarar lyxsuven 0-100 km/h på 5,5 sekunder och har en toppfart på 225 km/h.

Range Rover SVAutobiography kommer att börja säljas i Storbritannien till sommaren och har ett grundpris på 148 900 pund, cirka 1,9 miljoner kronor. Om, eller när, den kommer till Sverige är i nuläget oklart.