Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Mitsubishi Outlander PHEV och Volvo V60 Plug-in Hybrid
Mitsubishi Outlander PHEV och Volvo V60 Plug-in Hybrid
Mitsubishi Outlander PHEV och Volvo V60 Plug-in Hybrid
Mitsubishi Outlander PHEV och Volvo V60 Plug-in Hybrid Foto: Patrik Lindgren

Supermiljöbilspremien på väg att ta slut igen

Än en gång är den budget som fastställts för supermiljöbilspremien för snålt tilltagen. Pengarna är på väg att ta slut, men miljöminister Åsa Romson garanterar att regeringen kommer att få fram pengarna på ett eller annat sätt.

Har du hört den förut? Budgeten för supermiljöbilspremien är på väg att spräckas. För 2015 hade regeringen budgeterat 215 miljoner kronor som ska utdelas till dem som väljer en supermiljöbil. Premien består av en subvention om 40 000 kronor som betalas ut retroaktivt.

Men nu återstår alltså endast pengar till omkring ytterligare 2 000 supermiljöbilar. Med andra ord finns endast cirka 80 miljoner kronor kvar av de budgeterade 215 miljonerna kronorna, och det när endast fyra av årets tolv månader är avverkade.

I budgeten ska utöver årets sålda supermiljöbilar även omkring 1 800 sålda supermiljöbilar förra året rymmas.

Hittills i år (till och med april månads utgång) har 632 nya supermiljöbilar registrerats i Sverige. Motsvarande siffra förra året var 440. Totalt förra året registrerades 4 657 supermiljöbilar, en siffra som lär överträffas när 2015 övergår till 2016.

Men miljöminister Åsa Romson (mp) är inte orolig för att pengarna som är avsatta är på väg att ta slut.

– Regeringen kommer att se till att premien är tillgänglig på ett eller annat sätt. Vi ska följa försäljningen noga, och om supermiljöbilsförsäljningen fortsätter att gå bra är det en enkel åtgärd att se till att öka medlen, säger hon till Svenska Dagbladet.