Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Supersportbilen för alla behov

Supersportbilen SandRacer 500 GT är inte förvisad till tävlingsbanan. Ta den vart du vill, men beställ din bil nu – bara 35 exemplar ska byggas.

Bilen på bilderna här må ut som en leksak eller i bästa fall en prototyp men det handlar faktiskt om en produktionsklar gatlegal bil. SandRacer 500 GT, som modellen heter, är ett verk av Zarooq Motors och har tagits fram i samarbete med spanska Campos Racing, en aktör inom motorsport som 2010 fick en plats i Formel 1 (som mynnade ut i HRT Formula 1 Team).

Zarooq Motors själva är baserade i Förenade Arabemiraten och Monaco. Arbetet med modellen började i november 2014. Målet var att bygga en supersportbil som passade på andra ställen än på tävlingsbanor.

SandRacer 500 GT har plats för två, är bakhjulsdriven och har mittmotorlayout. Kolfiberkarossen är byggd i Belgien och innandömet domineras av tyskt läder signerat Mansory som även gör inredning åt bland annat Ferrari och Rolls-Royce.

Motorn är en V8 på 6,2 liter som i standardutförande ger 525 hästkrafter och är kopplad till en femväxlad sekventiell låda. Bilen väger 1 200 kg och har en total fjädringsväg på 45 centimeter. Diffusorn kan plockas bort om man ska köra i terrängen.

Tillverkningsantalet är satt till 35 exemplar och priset startar på 450 000 dollar vilket motsvarar omkring 3 800 000 kronor. Man poängterar dock att bilarna plockas fram och skräddarsys efter kundens önskemål.

Den första bilen är redan beställd och ska levereras under det fjärde kvartalet i år.