McLaren P1

Supersportbilen McLaren P1 – så här ser den ut på riktigt

McLarens segdragna process med att portionera ut nya supersportbilen P1 har nu straffat sig. En vecka innan avtäckningen har bilderna på produktionsversionen läckt ut på nätet.

McLaren P1, britternas nya supersportbil som enligt dem själva ska bli världens bästa, har vi fått ta del av så pass mycket att öron och ögon nästan blöder. Men till skillnad från tidigare är dagens läckta bilder av annan kaliber – de är nämligen de bilder som ska släppas i samband med världspremiären i Genève nästa vecka. Vi pratar alltså om produktionsversionen av P1. Och för första gången får vi se den i en annan färg än orange (okej, vi har sett spräcklig foliering också). Nu är det nämligen gult som gäller, ytterligare en gräll kulör.

 Jämfört med tidigare bilder ser vi på dagens att produktionsversionen får luftinsläpp i kolfiber framför främre hjulhusen och att P1 nu rullar på gatdäck i stället för däck som näst intill kan räknas som slicks. Även diffusorpaketet bak ser ut att ha små detaljer förändrade.

 I förra veckan bjöd McLaren oss på lite tekniska data. Då berättade de att drivlinan består av en V8 på 3,8 liter som levererar 737 hästkrafter och 720 newtonmeter samt en elmotor på 179 hästkrafter som fungerar som en extra kraftkälla via ett knapptryck på ratten. IPAS kallar McLaren tekniken. Totalt handlar det om 916 hästkrafter i en bil som till största del av byggd i kolfiber. McLaren har ännu inte släppt några prestandauppgifter men att det lär gå undan råder det ingen tvekan om. Obekräftade uppgifter från förra året menar att 0-100 km/h avverkas på 2,8 sekunder och att toppfarten ligger på 384 km/h.

 Förutom det F1-inspirerade IPAS-systemet har P1 också DRS som även det kommer från motorsportens kungaklass. Allt om detta kan du läsa mer om här.

 Nästa vecka är det slut på alla obekräftade uppgifter och spekulationer. Då är det hårda fakta direkt från McLaren som gäller i samband med avtäckningen på bilsalongen i Genève. Tills dess får vi nöja oss med bilderna nedan, vilket inte är fy skam.

McLaren P1 officiell

Bara några minuter efter att denna artikel publicerats valde McLaren att offentliggöra P1.