Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Suv från Alpine kommer 2019

Knappt har den första modellen rullat ut i bilhallarna förrän Alpine kommer med nästa. En suv som utmanar både Alfa Romeo och Porsche.

Under Goodwood Festival Of Speed visades nyligen A110 upp - en direkt utmanare till Porsche Boxster. Men nu håller redan det pånyttfödda märket Alpine på med nästa, modell men inte av ett snitt som man skulle kunna tro.

Den kommande Alpine-modellen ska även den utmana Porsche, men inte modell 911 som kanske är det första bil man tänker på, Alpine är ju trots allt ett klassiskt sportbilsmärke (se galleriet nedan). Nej, det är Macan som fransmännen riktar in sig på, avslöjar en källa till brittiska Auto Express, även om en modell som Alfa Romeo Stelvio också finns inom räckhåll.

Nästa Alpine blir alltså en suv. Den beräknas göra debut 2019 och låna en hel del drag från tidigare nämnda A110 (se bilden ovan). Den nya suven kommer att bygga på komponenter från befintliga Renaultmodeller (Alpine ingår i koncernen) och ska finnas såväl bak- som fyrhjulsdriven samt med fyrhjulsstyrning. Kommande Megane RS kommer med största sannolikhet att få låna ut sin motor även om fler alternativ kommer att finnas - även elektriska sådana i ett senare skede.