Suzuki Alto och Swift jubilerar i Kina

Det är jämnt 20 år sedan första exemplaren av Suzukimodellerna Alto och Swift tillverkades i Suzukis kinesiska fabrik. Det firar man nu med specialversioner – som bara finns i rosa respektive lila.

Suzukis kinesiska avdelning, i samarbete (joint-venture) med den lokala tillverkaren Chang'an, firar just nu att det är jämnt 20 år sedan de första exemplaren av modellerna Alto och Swift rullade ut ur fabriken i Chongqing, i juni 1993. Företaget, Changan Suzuki, var då det första japansk-kinesiska joint-ventureprojektet i bilbranschen.

För att fira detta lanserar man nu två specialversioner, en av dagens Alto och en av dagens Swift, för den kinesiska marknaden. Suzuki Alto i jubileumsversion kommer inte ha några större förändringar under skalet, men både interiören och exteriören går i en färg – rosa. Inga andra färgalternativ finns.

Swift i jubileumsversion blir i stället lila/vinröd, får speciella fälgar och lite ruffare plastkjolpaket runt om. Både Alto och Swift får dessutom en extra takspoiler i jubileumsversion. Bägge modellerna finns till salu senare i år i Kina. Alto (vars pris presenterats) kostar från 52 400 yuan, vilket motsvarar ungefär lika mycket i svenska kronor.