Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Maruti Suzuki

Suzuki Grand Vitara återuppstår

Modellen lades på hyllan utan planer på någon ersättare. Nu återuppstår Suzuki Grand Vitara. Men den lär knappast hitta hit.

2014 meddelade Suzuki att tillverkningen av modellerna Kizashi och Grand Vitara skulle läggas ned. Inga efterföljare fanns på kartan. Nu har emellertid Maruti Suzuki täckt av en ny Grand Vitara – i Indien. Modellen delar stora likheter med Urban Cruiser Hyryder, det rör sig om samma bil med lite olika utseende. Båda modellerna ska byggas i Karnataka.

Grand Vitara finns, till skillnad från tvillingmodellen från Toyota, med fyrhjulsdrift .Grand Vitara finns, till skillnad från tvillingmodellen från Toyota, med fyrhjulsdrift .Grand Vitara finns, till skillnad från tvillingmodellen från Toyota, med fyrhjulsdrift .
Grand Vitara finns, till skillnad från tvillingmodellen från Toyota, med fyrhjulsdrift . Foto: Maruti Suzuki

Grand Vitara har utrustning som panoramaglastak, 360-graderskamera, head-up display, trådlös mobilladdning och luftkonditionering även i baksätet. Modellen kommer som hybrid och mildhybrid, förbränningsmotorn är på 1,5 liter och fyrhjulsdrift finns i utbudet.

Grand Vitara är en suv i mellanklassen och mäter i centimeter 435 i längd, 180 i bredd och 165 på höjden. Suzuki benämner nya Grand Vitara som en ”global flaggskeppsmodell” men försäljningen är begränsad till Indien även om man planerar export till bland annat Afrika.