Suzuki iV-4

Suzuki iV-4 stakar ut vägen för nya Grand Vitara

Med rötter i det tidiga 00-talet är Suzuki Grand Vitara redo att bytas ut. Konceptbilen iV-4 visar vilken väg Suzuki går i utvecklingen av ersättaren.

Den smygvisades på mörka bilder inför Frankfurtsalongen men nu visas konceptbilen Suzuki iV-4 i helfigur. Som väntat rör det sig om en kompakt suvmodell i rakt nedstigande led från Vitara och Grand Vitara.

 Med måtten 422x185x167 centimeter är konceptbilen något kortare och lägre än nuvarande Grand Vitara som har funnits sedan 2005. Suzuki säger inte rakt ut att iV-4 utvecklas som en efterträdare till Grand Vitara men de berättar att låg vikt och lågt koldioxidutsläpp står i fokus tillsammans med terrängegenskaperna. När den nya bilen sätts i produktion 2015 ska den vara bland de lättaste och snålaste i klassen.

 Namnet iV-4 är en akronym för orden individuality, vehicle och 4wheel-drive och enligt Suzuki säger det så gott som allt om den kommande suvmodellen. Kunderna ska ha möjlighet att sätta sin egen unika prägel på bilen och fyrhjulsdriftsystemet, ALLGRIP, ska vara nästa generations smarta system.