Suzuki S-Cross uppdateras

Suzukis crossovermodell får nytt nylle och två nya bensinmotorer.

Till höstens bilsalong i Paris, som håller öppet mellan den 1 och 16 oktober, kommer Suzuki att visa upp en ansiktslyft SX4 S-Cross. Redan nu släpps de första officiella bilderna, kanske för att bilder läckte ut redan i somras.

Det är först lätt att ta nya SX4 S-Cross för en helt ny bil då fronten har knådats om rejält. Grillen är kromad och mer rät än tidigare. Baktill och invändigt är uppdateringarna inte lika omfattande.

1,0- och 1,4-bensinare ersätter dagens motor på 1,6 liter. Det är cylindervolymer vi känner igen från andra Suzukimodeller. Den först nämnda från nya Baleno som vi provkörde i nummer 14/2016.

Mer om SX4 S-Cross släpps under pressdagen den 29 september och vi på Teknikens Värld kommer att delta i en väldigt tidig provkörning.

SX4 debuterade som modell 2006 och hade en systerbil i Fiat Sedici. En andra generation kom 2013 och var helt fristående från Fiat. På den svenska marknaden heter modellen bara S-Cross.

S-Cross testades senast av oss på Teknikens Värld i nummer 5/2015 där den kammade hem ekonomigrenen men bommade i momenten rörande köregenskaper och motor/kraftöverföring.